Manifest


MANIFEST ACAMPADA TORTOSA

 

Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar faena, gent amb família i amistats, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor a les persones que ens envolten.  A tothom ens amoïna i indigna el panorama polític, econòmic i social, la corrupció política, empresarial, financera i la indefensió de la ciutadania.

Esta situació ens fa mal cada dia però si ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.

Hi ha uns drets bàsics que han de ser coberts en estes societats: el dret a l’alimentació, a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels béns necessaris per a una vida digna.

El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.

La democràcia esdevé del poble (demos = poble, cracia = govern) i per tant el govern ha de ser el poble. La funció de la classe política ha de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitar la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurar el màxim benefici per al gruix de la societat. Pel contrari, la funció de la classe política no ha de ser la d’enriquir-se a costa del nostre esforç, atendre només als interessos dels grans poders econòmics ni aferrar-se al poder.

Les complicitats entre governs i poders econòmics han significat una privatització dels beneficis i una globalització de les pèrdues, corrupció, manipulació mediàtica, malbaratament dels recursos, pèrdua de la sobirania alimentària i una degradació del planeta.

Esta ànsia i acumulació de poder econòmic i polític en un grup reduït produeix injustícia i desigualtats, ens porta a un sistema on s’enriqueixen unes quantes persones i s’aboca a la resta a la pobresa i l’escassetat (atur, precarietat laboral, desigualtats socials, …).Esta situació ens provoca malestar, crispació, ràbia i impotència.

Nosaltres, com a ciutadans i ciutadanes formem part d’aquest sistema tot i que el sistema està contra nosaltres. Però diem PROU. Som persones anònimes, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.

Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica en benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que patim.

Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-los al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro. Es necessària una revolució ètica.

 

Per tot això estic indignat.

Per tot això estic indignada.

Jo puc canviar-ho.

Tu puts canviar-ho.

Sortim al carrer i anem a la plaça!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s